Илюстрация Демократичен Тайван е изправен пред нова агресия от Китай и

...
Илюстрация Демократичен Тайван е изправен пред нова агресия от Китай и
Коментари Харесай

Китай с нова агресия към Тайван и днес: 56 самолета нахлуха над острова

Илюстрация 

Демократичен Тайван е изправен пред нова експанзия от Китай и през днешния ден.

Тайван разгласи, че 56 самолета на китайските военновъздушни сили са навлезли през днешния ден в неговата зона за противовъздушна защита (ПВО), ден откакто Съединени американски щати осъдиха " военните провокации " на Пекин в този район, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Тайванското министерство на защитата акцентира, че са били вдигнати самолети, с цел да насочат предизвестие, откакто 36 изтребители, 12 бомбардировачи с нуклеарен потенциал Н-6, както и други военни самолети навлезли в югозападната част на неговата зона за противовъздушна защита.

Зоната за идентификация и Противовъздушна отбрана е въздушно пространство, в което съответната страна желае да разпознава и локализира въздухоплавателни средства от съображения за националната си сигурност, отбелязва Агенция Франс Прес.

Китай счита остров Тайван, с население от 23 милиона души, за своя разбунтувала се провинция, която би трябвало да върне под негов надзор, в случай че е належащо и със мощ. Откакто президентът Си Цзинпин пристигна на власт в Пекин през 2012 година, китайски военни самолети съвсем ежедневно навлизат в тайванската зона за идентификация и Противовъздушна отбрана.

В петък, когато комунистически Китай честваше националния си празник, в тази зона навлязоха общо 38, китайски военни самолети, измежду които и бомбардировач Н-6. В събота имаше ново рекордно навлизане от 39 самолета във въздушното пространство съгласно тайванското министерство на защитата. На идващия ден посредством официално съобщение на Държавния департамент Съединени американски щати обявиха, че са " доста обезпокоени " от " военните провокации " на Китай наоколо до Тайван, които дефинираха като " дестабилизиращи районния мир и непоклатимост ".

Призоваваме Пекин да приключи военния, дипломатическия и икономическия напън и упражняването на насила против Тайван, добави Вашингтон и удостовери " непоколебимия си ангажимент " към острова. През 2020 година в зоната за идентификация и Противовъздушна отбрана на Тайван са навлизали общо 380 самолети на китайските военновъздушни сили, а от началото на тази година броят на нарушаванията е към този момент над 600. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР